Notícies i actualitat

El PP exigeix al Consell el compliment de les propostes aprovades pel ple

Data : 19/06/2017

Foto Roda de prensa PP MenorcaEl Grup Popular exigeix a l'equip de govern del Consell Insular de Menorca el compliment de les propostes aprovades pel ple, especialment les iniciatives de l'oposició, en els termes i terminis presentats i acordats.

Ha presentat una proposta, que defensarà la consellera Pilar Pons en el ple del Consell Insular de Menorca, que se celebra aquesta tarda.

Durant l'actual mandat s'han aprovat diverses propostes presentades pel Grup Popular, i en moltes de les quals s'estableix un termini perquè siguin executades o portades a terme. En els últims mesos, el Partit Popular ha fet un seguiment de les mateixes, i es pot constatar que el grau de compliment és molt baix, o directament nul.

Aquest fet suposa una falta de rigorositat i de compromís a l'hora de treure endavant propostes, positives per a la societat, de la mateixa manera que suposa un menyspreu a la pròpia institució i al funcionament del ple del Consell de Menorca.

En aquest sentit, el Grup Popular insta a l'equip de govern a redactar, en un termini de 30 dies, un informe que detalli l'estat de tramitació de tots els acords aprovats per aquest òrgan, i en el cas d'incompliment, es motivi la causa.

El Grup Popular ha sol·licitat per escrit un informe relatiu a les conseqüències dels incompliments dels acords de plenari, amb Registre d'Entrada número 5816, amb data de dia 28 de març, punt al que lamentablement s'ha hagut d'arribar per aclarir dubtes i posar de manifest l'incompliment sistemàtic dels acords aprovats, tot i que encara no hi ha hagut resposta.

Algunes de les propostes, presentades pel Grup Popular i aprovades per unanimitat, que no s'han dut a terme són:
•Octubre 2015: Publicar a l'espai de transparència les mesures per a la resta de mandat amb previsió aproximada de l'exercici pressupostari en què s'han dut a terme i indicar el grau de compliment de les mateixes.
•Març 2016: Prioritzar la posada en marxa i funcionament del servei residencial per a persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental associats i/o de conducta Bintaufa.
•Abril 2016: instar al Govern al fet que prioritzi les gestions per fer realitat el projecte d'implantació del gas natural a Menorca.
•Maig 2016: incloure dins del pla d'ocupació un programa de segona oportunitat que tingui en compte totes les actuacions necessàries per ajudar a millorar les oportunitats de les persones que es troben fora del mercat laboral i d'empresaris, generalment petita empresa i autònoms.
•Juliol 2016: instar al Govern a treballar en la proposta de transferència de la competència de Promoció Turística perquè sigui efectiva al gener del 2017, tal com es van comprometre en l'última comissió de presidents de febrer del 2016, i que van anunciar públicament tant Govern com Consell.

L'actual equip de govern ha insistit molt en els eslògans de “govern de canvi” o “primer és la gent” o en la participació de l'oposició en els diferents àmbits, però els fets no acompanyen les paraules i segueixen menyspreant les propostes presentades per l'oposició i aprovades pel ple del Consell Insular de Menorca.

El proper 7 de juliol tindrà lloc el canvi de presidència en el Consell de Menorca, per la qual cosa el Grup Popular considera important posar de manifest aquesta situació i demana un canvi d'actitud sobre aquesta qüestió.

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa