Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca reforça el servei d’informació i control dels accessos a les platges verges per a la temporada 2017

Data : 19/05/2017

El Consell Insular de Menorca reforça el servei d’informació i control dels accessos a les platges verges per a la temporada 2017. Dilluns passat, dia 15 de maig, es va posar en marxa el servei d’informació i control dels accessos a les platges de Cala en Turqueta, Son Saura, Macarella, La Vall, Binimel·là; així com el servei de vigilància de seguretat dels accessos a Cala en Turqueta, Macarella i Son Saura.

El conseller de Mobilitat, Miquel Preto, i la regidora de Projecte de Ciutat de l’Ajuntament de Ciutadella, Laura Anglada, han presentat avui a Macarella les accions de millora d’un servei prestat per la Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca, que va resultar adjudicatària del contracte per un import de 127.582,02 € + IVA.

Cal recordar, que la contractació del servei es va fer en la modalitat de contracte reservat per tal d’afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables en el marc de les polítiques actives de feina i del repte de la cohesió social. Amb aquest contracte, la institució insular preveu reforçar i millorar la gestió dels accessos a les platges verges respecte de la que s’havia fet fins aquest moment. Aquestes actuacions de reforç i millora han estat desenvolupades conjuntament amb l’Ajuntament de Ciutadella.

Les millores es centren essencialment en l’habilitació de punts de control d’accés a les platges de Calan en Turqueta, Macarella i Son Saura, dins els camins de titularitat del Consell Insular de Menorca, on es podrà fer un gir complet en cas que l’estacionament estigui tancat per estar ple. En aquests punts es podrà tancar físicament l’accés als estacionaments amb una barrera. A més, del 15 de juny al 15 de setembre en aquests punts es comptarà amb el suport d’un vigilant de seguretat.

Per altra banda, també s’amplia el període i l’horari del servei d’informació i control dels accessos, que es prestarà del 15 de maig al 30 de setembre, a partir de les 8 o 8.30 hores depenent de l’estacionament.

Així, el servei es veurà reforçat tant en nombre d’informadors-controladors com en període i horari d’informació i control, passant de 9 informadors-controladors a 11 amb el suport de 3 vigilants de seguretat. Pel que fa a l’horari, s’amplia en 1 hora al matí començant el servei una hora abans del que s’havia fet fins ara, i allargant el servei 3 dies més, del 27 al 30 de setembre.

A més d’aquesta reorganització i reforç del servei d’informació i control dels accessos a les platges verges per a la temporada 2017, també s’hi han executat una sèrie d’actuacions de millora:

• Millores al camí de l’aparcament a la platja de Macarella: reposició de paviment i delimitació del camí
• Conveni amb l’Ajuntament de Ciutadella per al finançament, al 50%, d’un tram municipal del Camí de Cala en Turqueta.
• Delimitació puntual de camins per evitar que els cotxes aparquin a les seves voreres.Ciutadella, 19 de maig de 2017

 
Imatges relacionades
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS