Notícies i actualitat

El traspàs de competències i el futur del ‘Verge del Toro’ com a centre sociosanitari, prioritats de la primera visita oficial de Pilar Costa al Consell Insular de Menorca

Data : 12/05/2016“Aquesta ha estat una reunió de treball molt satisfactòria, ja que hem revisat el llistat de demandes que li férem el passat mes d’agost al conseller Marc Pons i moltes ja són una realitat”. Amb aquestes paraules la presidenta Maite Salord ha agraït la presència avui a Menorca de la consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa. Una trobada que s’ha produït amb motiu de la primera visita oficial de Costa a Menorca des que fou nomenada per la presidenta de l’executiu autonòmic, Francina Armengol, com a portaveu del Govern i cap de la Conselleria de Presidència. “Demandes com el front comú (rere la reunió d’ahir al Consolat de la Mar) per reivindicar a Madrid un règim especial per a les Balears (REB); la urgència d’activar una oficina de l’IBAVI a Menorca; o inversions estatutàries com el Centre Bit són ja una realitat”, ha dit la presidenta.

Durant la reunió, a la qual també han assistit els consellers Santiago Florit, Maria Cabrisas, Susana Mora, Javier Ares, Cristina Gómez i Miquel Àngel Maria, s’ha posat damunt la taula el traspàs de competències; així com les inversions estatutàries que encara resten pendents. “Hem insistit molt en les necessitats que té l’illa en l’àmbit sociosanitari”, ha dit Salord. Pel que fa al projecte de futur del ‘Verge del Toro’, Pilar Costa ha anunciat que la voluntat del Govern de les Illes Balears és la de “recuperar aquest espai sociosanitari”.

En aquest sentit, des de la Conselleria de Salut ja s’ha demanat un informe a la Direcció General de Patrimoni per conèixer quin és l’estat de l’estructura d’un edifici que porta molts anys tancat i en desús. “Un cop comptem amb aquest estudi tècnic es podran seguir donant les passes corresponents per actualitzar aquest pla d’usos i recuperar el ‘Verge del Toro’ com a espai sociosanitari”, ha destacat la consellera de Presidència.

Costa ha afegit al llistat de projectes realitzats a l’illa, la posada en marxa del servei d’avió ambulància durant les 24 hores; i la recepció de TV3 i la reciprocitat amb Catalunya perquè allà es pugui veure la televisió autonòmica IB3. A més, la consellera balear ha repassat les tasques en les quals treballaran de manera conjunta Govern balear i Consell Insular de Menorca durant els propers mesos. Pel que fa a la coordinació del traspàs de competències duita a terme des de la Conselleria de Presidència, l’equip de govern ha expressat a Costa la voluntat de comptar durant aquesta legislatura amb les competències de promoció turística i de recursos hídrics.


Maó, 12 de maig de 2016

Imatges relacionades
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ