Notícies i actualitat

Menorca serà designada de forma oficial, la propera setmana a Jeju, seu mundial en Desenvolupament Sostenible de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres

Data : 05/09/2012El president del Consell Insular, Santiago Tadeo, destaca el vessant ambiental i de promoció turística d'aquest títol

Menorca serà designada la propera setmana, a Jeju, seu mundial en Desenvolupament Sostenible de les Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres. Així ho han explicat avui el president del Consell Insular, Santiago Tadeo, el conseller d'Economia i Medi Ambient, Fernando Villalonga i el portaveu del Grup Socialista, Joan Marquès.

Aquest nomenament internacional tindrà lloc a l'illa coreana de Jeju en el marc de la II Trobada de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres el proper 12 de setembre, iniciativa en la qual prendran part, a més de dinou reserves de biosfera ?entre les quals hi haurà Gran Canària, Lanzarote, El Hierro i Menorca?, membres dels comitès MaB espanyol i coreà, la subdirectora general de Ciències Naturals i el director de la Divisió de Ciències Ecològiques i de la Terra ?per part de la UNESCO?, una representació del Govern espanyol a través de l'Ambaixada espanyola a la República de Corea i les corresponents autoritats de Jeju.

En el cas de Menorca, la representació del Consell Insular estarà formada pel president Santiago Tadeo, pel conseller Villalonga i pel seu director insular, José Luis Orfila. També s'ha ofert als portaveus dels grup PSOE i PSM de formar part de l'expedició.

A part de la designació oficial de Menorca, també es nomenarà Jeju com a seu internacional en Canvi Climàtic. A l'illa coreana també es presentarà el llibre sobre la resta de les reserves de biosfera que formen part de la Xarxa Mundial d'Illes i Zones Costaneres, editat a Menorca per l'Oficina Tècnica que es va crear com a resultat de la I Trobada d'aquest grup que va tenir lloc a la nostra illa el passat mes de febrer.

Cal dir que aquesta oficina tècnica s'ubica a les dependències del Consell Insular de Menorca i que està dotada amb personal d'aquesta institució, per la qual cosa no ha suposat cap cost afegit.

El viatge a Jeju també servirà per definir, entre totes les reserves de biosfera participants, els objectius de la Xarxa durant els propers dos anys.

El president Tadeo ha destacat la importància d'aquesta designació internacional, tant pel seu vessant ambiental com pel de promoció turística. “La joventut d'avui dia té una consciència ambiental més desenvolupada que les generacions anteriors i ells seran els turistes del demà que podran visitar Menorca”.

En aquest sentit, Tadeo ha parlat de la diferenciació turística que pot suposar per a Menorca aquest títol ambiental de caire internacional. Sobre aquesta qüestió, Villalonga ha recordat que la I Trobada la Xarxa Mundial d'Illes i Zones Costaneres ja va servir per situar l'illa en el mapa internacional.

Maó, 5 de setembre de 2012

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ