Es publiquen les bases del primer paquet d’ajuts directes dirigit als sectors econòmics de Menorca

Data : 09/06/2020

L’import de la convocatòria suposarà una injecció d'1.250.000 euros i recau a autònoms i empresaris dels sectors primari, industrial, artesanal, turístic i tercer sector

El termini de presentació començarà a partir del 18 de juny i s’estendrà fins al 30 de setembre o bé fins que s’exhaureixin els fonsEls diferents sectors econòmics de Menorca ja poden consultar les bases de les ajudes i subvencions que ha impulsat el Consell Insular per pal·liar la crisi de la Covid-19 després que el Butlletí Oficial de les Illes Balears hagi fet la seva publicació. Empreses i autònoms dels sectors primari, industrial, artesanal i turístic, així com entitats culturals, esportives o socials del Tercer Sector podran acollir-se a aquests ajuts directes que pretenen contribuir a impulsar el reinici o en tot cas la continuïtat de l'activitat econòmica de Menorca.

En aquesta convocatòria el Consell Insular de Menorca mobilitza 1.250.000 euros que repartirà en quatre línies d’ajuts diferents que aniran des dels 300.000€ pel sector primari, 400.000€ pel sector industrial i artesanal, 350.000€ pel sector turístic i 200.000€ pel tercer sector. Es tracten d’uns ajuts directes que s’hauran de justificar per declaració responsable sempre que el seu import sigui inferior a 3.000€ i que en el cas que siguin superiors, caldrà justificar posteriorment.

El termini de presentació començarà a partir del 18 de juny i s’estendrà fins al 30 de setembre o bé fins que s’exhaureixin els fons.

“Es tracten d’uns ajuts directes amb la finalitat d’esmorteir la reducció dràstica d’ingressos que s’ha produït i que permetran atorgar liquiditat al teixit productiu menorquí per tal de facilitar el compliment de les seves obligacions empresarials per tal que no decaigui la seva activitat” ha explicat el conseller d’Economia i Territori, Miquel Company.

Ampli ventall de beneficiaris
La convocatòria d’aquesta línia d’ajuts va adreçada a titulars d’explotacions agràries, ramaderes i pescadors professionals, fabricants o productors, empreses i activitats turístiques així com guies turístics, entitats de cooperació o associacions empresarials.

D’altra banda, la convocatòria també permet acollir-se aquells autònoms i empresaris dels diferents sectors que fan feina únicament durant la temporada d’estiu i que com a conseqüència de la crisi de la Covid-19, no estaven donats d’alta en aquell moment.

Maó, 9 de juny del 2020

Departaments relacionats Economia i Territori
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS