Notícies i actualitat

Capitania Marítima no ha visualitzat cap taca d’hicrocarbur a causa del vessament a 40 milles de Menorca ocasionat fa uns dies per l’embarcació Nele Maersk

Data : 18/09/2015

El Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera continua en contacte permanent amb el Centre Nacional de Coordinació de Salvament Marítim a causa del vessament d’hidrocarbur a 40 milles de Menorca ocasionat fa uns dies per l’embarcació Nele Maersk.

Capitania Marítima és l’organisme responsable de realitzar els controls diaris amb avioneta i radars especialitzats. En els darrers dies no s’ha visualitzat cap taca detectable i es confirma que s'ha dispersat bastant. Així i tot, des de la Conselleria de Medi Ambient es vol subratllar que açò no vol dir que no hi siguin, donat que aquest tipus d'hidrocarbur a vegades queda enfonsat uns metres sota l'aigua i pot tornar a sortir segons les condicions meteorològiques.

La darrera visualització al respecte s’ubica a unes 60 milles de Punta Nati i ara mateix s'està fent enfora direcció NE.

Una de les opcions previstes per Capitania Marítima, si acabés apareixent l’hidrocarbur a Menorca, és actuar via terrestre amb l’habilitació de barreres o directament recollint el que arribi, doncs el vessament es troba tan dispers que és impossible fer-ho directament a la mar. En aquest sentit, Capitania Marítima té instruccions de contactar de manera immediata amb el Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera que li donarà tot el suport disponible.

Maó, 18 de setembre de 2015

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS