Notícies i actualitat

L'Administració central destina 100.000 euros perquè el Consell pugui iniciar actuacions ambientals a la finca d'Alforí de Dalt

Data : 18/03/2015

El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, acompanyat pel conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Vilallonga, i el seu director insular, José Luis Orfila, ha signat avui a Madrid, a les oficines de l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals dependent del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, el conveni d'inici d'actuacions a la finca Alforí de Dalt, per valor de 100.000 euros que es transferiran al Consell Insular de Menorca, per a l'anualitat 2015.

El conveni ha estat signat pel Director de l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals, Basilio Rada Martínez, i el president del Consell Insular de Menorca. El diputat nacional Juan Carlos Grau també hi ha estat present.

En aquesta primera etapa de col·laboració s'espera dur a terme actuacions relacionades amb la vigilància de la finca, la senyalització i els seus tancaments, un programa d'educació ambiental i itineraris interpretatius, i una primera fase de rehabilitació i consolidació de les construccions existents.

La finca Alforí de Dalt té una superfície de 256 hectàrees i reuneix diversos valors naturals significatius, que inclouen zones LIC, ZEPA, ANEI, una zona de reserva marina i refugi de fauna, i diferents elements arquitectònics, etnològics i arqueològics registrats.

El president del Consell Insular de Menorca ha ressaltat la importància del treball de col·laboració entre administracions, a més d'agrair al director de Parcs Nacionals la voluntat d'acord per signar aquest conveni. Sens dubte, és un primer pas decisiu per iniciar les tasques de recuperació de les instal·lacions de la finca, actuació en consonància amb els valors ambientals que identifiquen Menorca com a reserva de biosfera.

Per la seva banda, el conseller d'Economia i Medi Ambient ha volgut recordar la feina conjunt que es ve desenvolupant entre el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals i el Consell Insular de Menorca, a través de la reserva de biosfera de Menorca, que s'ha traduït en:

- El suport i el finançament de dos projectes Emplea Verde de la Fundació Biodiversitat per valor de 175.000 euros.

- La col·laboració i l'assistència tècnica oferta per l'OAPN en la creació i el desenvolupament de la Xarxa Internacional d'Illes i Zones Costaneres RB, de la qual Menorca va ser designada seu del desenvolupament sostenible l'any 2012.

- La designació com a membres de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies en el Comitè MaB Español (Home i Biosfera) de la Unesco.

- La donació de més de 250 llibres valorats en més de 6.000 euros, relacionats amb el medi ambient, que formen part de 10 col·leccions Reserva Biosfera i que es distribuiran entre les diferents biblioteques de Menorca en els propers mesos.

- Sis projectes de col·laboració que s'han traduït en un finançament per valor de més de 300.000 euros i que han servit per dur a terme, des del Consell Insular de Menorca, actuacions relacionades amb la cooperació internacional, el medi ambient, les energies renovables, la protecció marina, l'educació ambiental i la conservació de la reserva de biosfera de Menorca.

Maó, 18 de març de 2015

 
Imatges relacionades
 
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS