Notícies i actualitat

Inici de les obres d’instal·lació de la planta fotovoltaica al centre sociosanitari de Santa Rita

Data : 05/09/2017

Ahir es va donar el tret d’inici de les obres d’instal·lació de la planta fotovoltaica del centre sociosanitari de Santa Rita a Ciutadella. Està previst que a la coberta de l’edifici s’instal·li una planta de 100kWp, que és el màxim que permet la llei estatal. El contracte per executar l’obra d’aquest projecte es va signar el passat 11 de juliol amb l’empresa Gamma Solutions.

L’objectiu del projecte és instal·lar una planta fotovoltaica per a l’autoconsum connectada a la xarxa interior de l’edifici, així com també el manteniment preventiu i correctiu de la instal·lació durant els pròxims vuit anys. La instal·lació s’ubicarà a la coberta de l’edifici, el que suposa un repte pel fet que l’arquitectura de l’edifici obliga a organitzar la instal·lació fotovoltaica de manera estratègica al voltant de forats i volums que alteren la planimetria de la superfície de la coberta.

El Consell Insular aposta per unes institucions més sostenibles, responsables, i tecnològiques compromeses amb el futur, la innovació i la preservació del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, del Departament de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera ha engegat el projecte d’incorporar instal·lacions fotovoltaiques per autoconsum connectades a xarxa de diversos edificis públics de la seva propietat. Entre aquests edificis es troben el geriàtric de Maó, que està a punt d’acabar les obres, el centre sociosanitari de Santa Rita, i Es Castellet de Sa Granja.


Maó, 5 de setembre de 2017

 
Imatges relacionades
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ